Tarlalar ne kadar çeşitli olabilir? – Tarımsal Biyoçeşitlilik Web Günlüğü



Fernando Aramburu Merlos'un blog arkadaşı Robert Hijmans ile yaptığı son makalesine bir konuk yazısı. Dört tür (buğday, pirinç, mısır ve soya fasulyesi) dünyanın ekili alanlarının yarısını işgal ediyor. Bunun, yediklerimizi değiştirmeden mahsul tür çeşitliliğini fazla artıramayacağımız anlamına geldiği iddia edildi.
Diyetlerimizi kökten değiştirmek zor bir iştir, çünkü sadece alışkanlıkları değiştirmek bir meydan okumadır değil, aynı zamanda büyümek ve yetiştirmek konusunda çok iyi olduğumuz için. büyük mahsullerin işlenmesi. Büyük mahsullerin milyonlarca dolar ve araştırma saatleriyle başladığı haksız bir yarış. Küresel gıda arzını değiştirmeden ürün çeşitliliğinin ne kadar artırılabileceğini bilmek istedik.
Böylece, her bir ürünün toplam üretimini değiştirmeden elde edebileceğiniz en yüksek ürün türü çeşitliliği olan ulaşılabilir ürün çeşitliliğini tahmin ettik. Bunu hesaplamak için, "kartları karıştırdık ve tekrar dağıttık": 100'den fazla ürün, her biri en uygun araziye tahsis edilerek ve arazi için özel rekabeti göz önünde bulundurarak dünyanın mevcut ekili arazilerine dağıtıldı. Tropikal ve kıyı bölgelerinin ılıman ve kıtasal alanlardan çok daha yüksek çeşitlilik seviyelerine ulaşabileceği ortaya çıktı.
Belki bu özellikle şaşırtıcı değildir, ancak bir çıkarım, tüm ülkelerin aynı maksimum düzeylere ulaşabileceğini varsaymamamız gerektiğidir. mahsul çeşitliliği. Ayrıca, ulaşılabilir çeşitliliğin mevcut çeşitlilik modellerini çok iyi açıklayamayacağını da kaydettik. Örneğin, çeşitlilik farkı, mevcut ve erişilebilir çeşitlilik arasındaki fark, Amerika'da Avrupa ve Doğu Asya'dan çok daha yüksektir.
Ulaşılabilir çeşitliliğin yüzdesi olarak ifade edilen çeşitlilik boşlukları, dünyadaki ekili alanların %85'inde %50'den fazladır. Bu nedenle, ilke olarak, birkaç temel ürüne olan yoğun bağımlılığımızı değiştirmeden, mahsul çeşitliliği dünyanın büyük çoğunluğunda iki katına çıkabilir. Bu nedenle, çiftçileri ve bölgeleri uzmanlaştıran güçlü güçler iş başında olmalıdır.
Örneğin, çiftlik düzeyinde, yüksek ürün çeşitliliğini yönetmek zor olabilir, ölçek ekonomilerini azaltabilir ve bunun bir bedeli olması durumunda maliyetli olabilir. en karlı mahsullerdendir. En büyük ürün çeşitliliği açıklarına sahip bölgelerde hangi belirli faktörlerin çeşitliliği sınırladığını ve bunların nasıl azaltılacağını daha iyi anlamak ilginç olurdu. Ancak önce daha önemli soruların yanıtlanması gerekiyor.
Ne kadar çeşitlilik yeterli çeşitliliktir? Ve bu tüm bölgeler için aynı mı? Bazı çok düşük çeşitlilik sistemleri oldukça sürdürülebilir görünmektedir (akıllara Asya'daki su basmış pirinç sistemleri gelmektedir). Alan ölçeğinde çeşitliliğin etkisinin daha uzamsal olarak açık ve türe özgü, işlevsel bir şekilde anlaşılması yardımcı olacaktır. Bu olmadan, çeşitlilik boşlukları sadece uzmanlaşmanın ortaya çıkan ilginç bir özelliğidir, ancak mutlaka azaltılması gereken bir şey değildir.
.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DSI konusunda ileriye doğru bir yol mu? - Tarımsal Biyoçeşitlilik Weblog

Afganistan'ın buğdayını keşfetme - Tarımsal Biyoçeşitlilik Weblog

Çağlar için yeni bir gen bankası oluşturuldu – Tarımsal Biyoçeşitlilik Web Günlüğü