Uzay ve zamanda ürün türlerinin çeşitliliğini haritalamak - Tarımsal Biyoçeşitlilik Weblog

ABD'de ekin rotasyonu üzerine yakın zamanda yayınlanan çok ilginç bir makalenin yazarlarından biri olan Fernando Aramburu Merlos'a bulgularını anlatan bu güzel blog gönderisine katkıda bulunduğu için çok teşekkür ederiz.\n\nBir resim bin kelimeye bedelse, iyi bir harita bir milyona bedeldir. Ya da en azından, Amerika Birleşik Devletleri'nde CropScape'e bakıp ürün rotasyonlarını - yani bir tarlaya farklı ekin türlerinin ekildiği sırayı - haritalandırarak saatler geçirdikten sonra böyle hissettirdi. \u003cbr\u003e\n\nUSDA CropScape veritabanı inanılmazdır: Birleşik Devletler'in tüm komşu ülkelerinde son 10 yıldan fazla süredir 30m grid hücreleri için ekilen mahsulü tanımlar. Tüm, büyük bir ülke için mahsul türü çeşitlilik modellerini daha iyi anlamak için eşsiz bir kaynaktır ve biz de bunu yapmaya karar verdik. Danışmanım Robert Hijmans bir süre önce \"Verileri indirip ne yapabileceğimize bakalım,\" dedi. \u003cbr\u003e Ancak çok fazla veriye sahip olmak da bunaltıcı olabilir ve çok sayıda soru sorulabilir. Çeşitliliği nasıl tahmin etmeliyiz? Hangi ölçekte? Ve hangi boyutta: zaman mı uzay mı, yoksa ikisi birden mi? Sonunda, analizin çoğu zamansal ve mekansal çeşitliliğin nasıl bağlantılı olduğuna odaklandı.\n\nEğitim alan bir tarım uzmanı olarak, zamansal çeşitlilikte uzamsal kalıplar hakkında ne kadar az şey bulunması beni şaşırttı. \u003cbr\u003e Saatlerce dersleri dinlemek ve mahsul rotasyonlarının yararları hakkında okumak zorunda kaldım, ancak tek bir tane bile bulamadım ürün rotasyonu çeşitlilik haritası. Bunun bir nedeni, çoğu ülke için mevcut olmayan yüksek uzamsal çözünürlüklü ürün dağıtım verilerine ihtiyaç duymanızdır. Bu yüzden, ABD için ilk ürün rotasyonu çeşitlilik haritasını oluşturmanın heyecanını yaşadım. \u003cbr\u003e Hâlâ ona bakmadan duramıyorum. İşte burada.\n\nHarita ve onu tartışan makale yeni yayınlandı. \u003cbr\u003e ABD'nin çoğunda zamansal ürün türlerinin zaman içindeki çeşitliliğinin çok düşük olduğunu gösteriyor (hiç kimseyi şaşırtmayacak şekilde). Ulusal ortalama 2,1 üründür ve ekim arazisinin% 86'sı dönüşümlü olarak 3 veya daha az ürünle birlikte. \u003cbr\u003e Ayrıca, bir yıllık mahsulün popülaritesi arttıkça, yetiştirildiği rotasyonun daha az çeşitlendiğini de gördük. bunun çeşitli nedenleri, ancak eve götüren mesaj şu: \"mahsul türlerinin çeşitliliğini artırmak için, şu anda küçük mahsuller, bu büyük mahsuller pahasına, alanı artırmak zorunda kalacak.\" Diğer mahsullere yer açmak için daha az mısır, soya fasulyesi ve buğdaya ihtiyacımız olacak (1960'ların zirve çeşitliliğine geri dönmek için). \u003cbr\u003e\n\nÖlçek meselesi, üstesinden gelinmesi en zor olandı ve sadece tamamen akademik bir mesele değil. Son zamanlarda yayınlanan birkaç makale, gıda üretimindeki istikrar ve tozlaşmayı açıklamak için ülke düzeyinde ürün çeşitliliği verilerini kullanıyor. Analizimiz, bu ülke düzeyindeki analizler ilgi çekici olsa da, birçok yazarın varsaydığı gibi, ulusal düzeydeki çeşitliliğin çiftlik düzeyindeki çeşitlilikle doğrudan ilişkili olmadığını belirtmenin önemli olduğunu göstermektedir.\n\nÖyleyse, bunlardan herhangi biri sizi ilgilendiriyorsa makalemizi okuyun. Aksi halde, haritaların keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz .. \u003cbr\u003e
Yorumlar
Yorum Gönder