IFPRI'dan Gıda Sistemi Araştırması - Tarımsal Biyoçeşitlilik Weblog
İçeriğe geç IFPRI'ye göre, “2019 yıl boyunca gıda sistemleri ve çevresel sürdürülebilirliğin kesişimlerine artan ilgi gördü” ve muhtemelen doğru olduklarını düşünüyorum. Bu, olan biteni takip etmeyi giderek zorlaştırıyor. Neyse ki, yılın son bültenlerinde faydalı bir özet sağlama zahmetini üstlendiler. Tüm bültenleri okuyun ve abone olun, ancak 2019 araştırmasının önemli noktalarını burada bulabilirsiniz. kuvvetli EAT-Lancet Gıda, Gezegen, Sağlık Komisyonu, Ocak ayında gelecekteki 10 milyar insanın sağlıklı bir diyetle nasıl sürdürülebilir bir şekilde besleneceğini özetleyen bir çalışma yayınladı. IFPRI Genel Müdürü Shenggen Fan rapor için Komisyon Üyesi olarak görev yaptı ve kilit mesajlarını video mesajı ve blog gönderisinde sağladı. kuvvetli Şubat ayında, IFPRI ve CABI, Geliştirilmiş Beslenme için Tarım'ı yayınladı: En son bulguları, yerdeki programlar ve müdahalelerin sonuçlarını ve dünyadaki tarım ve beslenme sektörlerini birbirine yakınlaştıran son politika deneyimlerini gözden geçirerek Momentum'u ele geçirmek . Kitap lansmanı IFPRI tarafından düzenlendi ve kitabın editörlerinin gönderdiği bir mesajla başlayarak üç bölümlük bir blog dizisi eşlik etti. kuvvetli Nisan ayında yayınlanan Global Gıda Krizleri 2019 Raporu'na göre, 53 ülkede 113 milyondan fazla insan 2018'de öncelikle çatışma ve güvensizlik, iklim şokları ve ekonomik çalkantılılık nedeniyle akut açlık yaşadı. Eylül ayında yayınlanan raporun yıl ortası güncellemesi, mevcut küresel gıda krizleri hakkında gözden geçirilmiş sayılar sağlamıştır. Artan CO2 seviyeleri ve öngörülen iklim değişikliği besin içeriğini azaltır Temmuz ayında Lancet Planet Health'te yayınlanan bir araştırma, atmosferik CO2'deki öngörülen artışların birleşik etkilerinin, küresel besin maddelerinin protein için yüzde 19,5, demir için yüzde 14,4 ve çinko için beklenen teknolojiye ve pazara göre yüzde 14,6 oranında azaltacağını tahmin etti. 2050 yılına kadar kazanır. kuvvetli 2018'de 820 milyondan fazla insanın yemek için yeterli olmadığı, 2017'den 9 milyondan fazla olduğu belirtildi. Bu, Temmuz ayında yayınlanan Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2019 raporuna göre art arda üçüncü yıl artışı oldu. . IFPRI ve FAO raporun temel bulguları üzerine bir tartışma düzenlediler. UNICEF’in Dünya Çocuklarının Durumu raporu yetersiz beslenmenin değişen yüzünü araştırıyor 20 yılda ilk kez, UNICEF’in Ekim ayında yayınlanan amiral gemisi raporu, hızla gelişen bir meydan okumaya yeni bir bakış açısı sağlayarak çocuklar, yiyecek ve beslenme konusunu inceledi. Son yirmi yılda kaydedilen ilerlemeye rağmen, 5 yaşın altındaki çocukların üçte birinin yetersiz beslendiğini ve üçte ikisinin diyetlerinin kalitesizliği nedeniyle yetersiz beslenme ve gizli açlık riski altında olduğunu tespit etmiştir. kuvvetli Kasım ayında Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir makale, 176 ülkede farklı gıda kategorileri için göreceli kalori fiyatlarını değerlendirdi ve fiyatların ülkeler arasında sistematik olarak değiştiğini ve yetersiz beslenme ve aşırı kilolu yetişkinlerin yaygınlığındaki uluslararası farklılıkları kısmen açıkladığını buldu. Bir IFPRI blog yazısında, makalenin yazarları, ülkeler geliştikçe, gıda sistemlerinin daha sağlıklı gıdaları ucuza sağlama konusunda daha iyi hale geldiğini, ancak sağlıksız gıdaları ucuza sağlama konusunda daha iyi olduklarını belirtti. EAT-Lancet referans diyetinin karşılanabilirliğinin değerlendirilmesi Kasım ayında The Lancet Global Health'te yayınlanan bir çalışmada, EAT-Lancet Komisyonu raporunda önerilen kıyaslama diyetlerinin karşılanabilirliğini tahmin etmek için 159 ülkenin gıda fiyatı ve hane halkı gelir verileri kullanılmıştır. Sonuç, referans diyetin yüksek gelirli ülkelerde ortalama gelirlerin küçük bir kısmına mal olması, ancak dünyanın yoksulları için uygun fiyatlı olmamasıdır: onlar için diyetleri iyileştirmek için, daha yüksek gelir, beslenme yardımı ve daha düşük fiyatların bir kombinasyonuna ihtiyaç duyulacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder