Bir CGIAR'ın yapması gerekenler hakkında daha fazlası - Tarımsal Biyoçeşitlilik Weblog
İçeriğe geç Bu geçen hafta Gıda Politikasında David Lobell'den CGIAR'a önerilerin listesi mi? Yeni, geliştirilmiş One CGIAR'ın ne yapması gerektiğine dair bir “bakış açısı” üçlüsü olduğu ortaya çıkıyor. Size hatırlatmak için, Dr. Lobell üreme (şimdiye kadar ihmal edilmiş ürünler dahil) ve hassas tarım bilimini söyledi. Cornell Üniversitesi'nden Dr Rebecca Nelson'ın CGIAR için biraz farklı tavsiyeleri var: “… Enerji temelli fosil yoğunlaşmasından kesin olarak kopmak ve kendini agroekolojik yoğunlaşmaya adamak.” “… Dünyadaki tarım sistemlerinde eşitlik, gıda sistemleri sağlığı ve sürdürülebilir verimliliği desteklemek için görev ve ağlarını genişletmek.” “… Bilimsel araştırmaların gücünü yerel topluluklara, agrolojik yoğunlaştırma için küresel ve yerel kanıt tabanını oluşturan ağa bağlı bir şekilde getirin.” “… Tarımsal zorlukları daha geniş bağlamlarında ele almak… Bu gereklidir, çünkü gıda ve tarım daha büyük ekolojik, meteorolojik, sosyal ve politik sistemlerden ayrılamaz.” Ve son olarak, GAIN'den Dr. Lawrence Haddad var. Ona göre, CGIAR'ın şunları yapması gerekiyor: “… Çiftlik ve çatal arasındaki araziyi şimdi olduğundan çok daha iyi anlayın.” gıda sistemindeki “… özel sektör aktörleri üzerine araştırma” konusundaki boşluğu doldurun. “… sebze, meyve, balık, bakliyat, fındık, yumurta, mandıra ve et gibi gıdalara daha fazla odaklanın.” “… disiplin ve konuya özgü silolardan kurtulmak için güvenli bir alan yaratmaya” yardım edin. Yapabiliyorsanız (bir ödeme duvarının arkasındalar, korkuyorum) lütfen üç makalenin tamamını okuyun ve burada ne düşündüğünüzü bize bildirin. Her biri çok farklı bir yerden geliyor ve yine de ortak bir şeyleri var: Tarımsal biyolojik çeşitliliğin öneminin tanınması. Çok kötü hiçbiri aslında genebanks bahsetmedi. Ama sonra şunu söyleyebilirim, öyle olmaz.
Yorumlar
Yorum Gönder